Tips voor fitness

Zoete aardappel curry met kikkererwten

Zoete aardappel curry

Alle curry lovers verzamelen!

Wie houdt er niet van curry? Ik wel in ieder geval. Als je me iedere dag curry zou voeren zou ik absoluut niet klagen.

Het heerlijke aan curry is dat je er van alles in kunt gooien wat je lekker vindt, zolang er maar kokosmelk en currypasta bij zit. Dus dat deed ik. En met succes, want wat is dit HEERLIJK!

Het recept voor zoete aardappel curry met kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen (of voor 2 x avondeten als je met zn tweetjes bent):

  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 blik kokosmelk light (400 ml)
  • 1 blik kikkererwten (265 gram)
  • Optioneel: 300 gram gekruide kip/tofu/tempeh of een ander vleesalternatief
  • 2 eetlepels rode currypasta

Hoe maak je het?

  1. Snijd de zoete aardappels in kleine blokjes en kook totdat ze gaar zijn.
  2. Snijd ook de courgette in kleine blokjes en bak deze in een pan met wat (olijf)olie totdat de stukjes zacht zijn.
  3. Zet een grote wokpan op het vuur en doe daar de zoete aardappelblokjes, courgette, kokosmelk, kikkererwten, currypasta en eventueel de kip/alternatief.
  4. Roer het geheel goed door elkaar en laat het zo’n 10 min. pruttelen. That’s it!

Serveer het met rijst of naanbrood en smullen maar!

Voedingswaarden per portie (op basis van 4 porties met kip):

Kcal: 374 kcal
Koolhydraten: 41 gram
Eiwitten: 25 gram
Vetten: 10 gram

Scroll to Top