Tips voor fitness

vegetarisch stoofpotje met aardappeltjes

vegetarisch stoofpotje

Makkelijk stoofpotje

Stoofpotjes met dit weer, zo heerlijk! En doordat deze met linzen ipv vlees is, heb je ‘m binnen een halfuurtje op tafel. Makkelijk, lekker én voedzaam!

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de linzenstoof:

  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 gram bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik linzen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 250 ml bouillon
  • Rozemarijn, tijm, peper, zout

Voor de aardappelen:

  • 400 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper, zout, rozemarijn en tijm

Zo maak je het:

1. Snijd de aardappelen in partjes, giet er 1 eetlepel olijfolie bij en zout, peper, rozemarijn en tijm. Bak ze 25 min. op 200 graden in de oven of airfryer.
2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak hierin de champignons met de ui tot ze goudbruin zijn.
3. Voeg de bloem toe en laat de champignons het opnemen.
4. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe, bak ong. 4-5 min. mee.
5. Voeg de linzen, bouillon, sojasaus en de rozemarijn, tijm, zout en peper toe. Laat lekker pruttelen en roer af en toe totdat het geheel is ingedikt.
6. Serveer het stoofpotje met de aardappelpartjes.

Eet smakelijk!

Scroll to Top