Tips voor fitness

makkelijke tuna melt pantosti

tuna melt pantosti

Tuna melt, maar dan net even anders

Tosti’s doen me altijd een beetje denken aan vroeger. Van die zaterdagmiddagen dat m’n moeder voor het hele gezin tosti’s stond te maken. Het aanrecht bezaaid met dikke stapels wit brood met daartussen een plak ham en kaas. De nostalgie!

Hoewel ik zo’n ouderwets tosti’tje nog steeds erg kan waarderen, experimenteer ik er ook graag mee. Resultaat: deze heerlijke tuna melt pantosti.

Tuna melt pantosti recept

Ingrediënten:

  • 2 sneden brood
  • 1 blikje tonijn op water
  • 20 gram friteslijn/fritessaus/light mayo
  • Habanero kruiden/chilivlokken/sriracha, zout en peper
  • 15 gram pesto
  • 10 gram geraspte mozzarella

Maak het tonijnbeleg door de tonijn, mayo en kruiden te mengen. Besmeer vervolgens één snee brood met pesto, smeer de tonijn erop en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de tosti in de pan aan beide zijden mooi bruin en tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

De voedingswaarden zijn afhankelijk van welk brood, mayo en pesto je gebruikt. In elk geval geeft deze tosti je sowieso minstens 40 gram eiwitten.

Scroll to Top