Tips voor fitness

tomaten orzo met aubergine en kip

tomaten orzo

Lekker én eiwitrijk avondeten

Een lekker én eiwitrijk avondmaaltje op tafel toveren? I got you! Deze tomaten orzo met aubergine en kip is echt ge-wel-dig.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram orzo
  • 400 ml groentebouillon (400 ml water + bouillonblokje)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 75 ml kookroom
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • Peper, zout, knoflookpoeder, Itialiaanse kruiden
  • Olijfolie

Zo maak je het:

  1. Snijd de aubergine in blokjes (1 bij 1 cm) en meng met 1 el olijfolie, peper en zout.

  2. Snijd de kip in stukjes en meng ze in een ovenschaaltje met 1/2 el olijfolie, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout.

  3. Verdeel de aubergine over een bakplaat en zet het ovenschaaltje erbij. Bak 20-25 min. op 200 graden.

  4. Snipper de ui, pers de knoflook fijn en fruit dit 2-3 min. aan in wat olijfolie.

  5. Voeg de orzo en 1/2 van de bouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen, voeg je de andere helft toe.

  6. Als alle bouillon is opgenomen door de orzo, voeg je de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat je dit 2-3 min. pruttelen.

  7. Voeg de kookroom en Parmezaanse kaas toe en roer het goed door de orzo.

  8. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Voeg de blokjes aubergine toe en roer ze erdoorheen.

  10. Serveer de tomaten orzo met de kip en top af met wat Italiaanse kruiden.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Kcal: 603
Eiwitten: 41 gram
Koolhydraten: 70 gram
Vetten: 16 gram

Scroll to Top