Tips voor fitness

thuis cappuccino maken, wat heb je nodig?

thuis cappuccino maken

De lekkerste cappuccino om thuis te maken

Ondanks dat niets kan tippen aan een lekkere (haver)cappuccino in een koffietentje of restaurant, heb ik thuis toch ook mijn dagelijkse cappu-shot nodig. Iedere dag een koffie buiten de deur drinken gaat anders ook zo in de papieren lopen..

Het heeft even geduurd, maar ik heb ein-de-lijk de perfecte verhouding gevonden voor de lekkerste cappuccino. De ene keer had ik te veel koffie, de andere keer te veel melk. Hij was steeds niet perfect, maar nu geniet ik elke dag van een geweldige cappuccino at home.

Koffie zetten

Ik gebruik de Jura E6 voor het zetten van m’n kopje koffie. Echt een geweldig apparaat! Zet de lekkerste koffie, fijn in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Kost wat, maar dan heb je ook echt wat. Natuurlijk zijn er ook genoeg machines die een stuk beter betaalbaar zijn en toch dezelfde opties hebben, bijvoorbeeld deze koffiemachine van Philips en zelfs met het good old Senseo apparaat zet je prima bakkies koffie. Kies een koffiemachine dus echt uit aan de hand van hoe vaak je hem gaat gebruiken en het budget dat je ervoor over hebt.

Koffiebonen

Het uitkiezen van de juiste koffiebonen is een kwestie van smaak. Mijn vriend en ik zijn bijvoorbeeld dol op deze Medium Roast koffiebonen van Starbucks. In mijn ogen is een medium roasted koffieboon perfect voor een cappuccino. Dark roast bonen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor een espresso, wat ik eigenlijk iets te sterk vind.

Welke melkopschuimer heb je nodig?

Welke melkopschuimer je gebruikt, maakt niet heel veel uit. Ik gebruik zelf deze melkopschuimer van Senseo. Wat mij betreft de fijnste melkopschuimer, maar er zijn nog vele anderen die hun werk net zo goed doen. Zo is deze melkopschuimer bijvoorbeeld elektrisch, waardoor je niet vastzit aan een stopcontact. Handig voor als er geen stopcontact in de buurt van je koffiehoekje zit. Als je voor een goedkopere optie wilt gaan, is een handmatige melkopschuimer ook helemaal prima. Duurt alleen wat langer en kost wat meer moeite.

De juiste verhoudingen

Mijn ultieme geheim voor lekkere thuis cappuccino maken is echt het hanteren van de juiste verhoudingen. Dat gaat als volgt:

Ik zet 75 ml koffie op sterkte: 3 boontjes. Dit verschilt waarschijnlijk wel per koffiemachine. Ondertussen doe ik 50-75 ml havermelk (Oatly Barista) in de melkopschuimer en zet deze aan. Gebruik vooral de melk die jij het lekkerste vindt. Voor mij is dat echt havermelk, maar gewone koemelk, sojamelk of kokosmelk kan ook. Amandelmelk is ook een optie, maar dat schuimt niet echt.

Laat de melkopschuimer draaien tot het lampje uitgaat en als het goed is kijk je tegen het perfecte melkschuim aan wanneer je het dekseltje eraf haalt. Giet het bij het kopje koffie en geniet lekker van je zelfgemaakte cappuccino!

Affiliate links
De linkjes naar producten in dit artikel zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage van de verkopende partij ontvang wanneer jij iets koopt via deze linkjes.

Scroll to Top