Tips voor fitness

simpel empanada recept

empanada

Ik vind het ge-ni-aal

Het ding met deeg is dat het vaak heerlijk, maar al snel vettig en calorierijk is.

Zo ook bij het deeg van een empanada. Daar bedacht ik dus iets op: een tortilla als deeg! En lekker dat het was. Niet normaal!

Simpel empanada recept

Ingrediënten voor 4 stuks:

    • Puntpaprika
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • Handje verse peterselie
    • 375 gram extra mager rundergehakt
    • Peper, zout, komijnzaad, paprikapoeder, kurkuma
    • 30 gram tomatenpuree
    • 1 ei
    • 4 kleine tortilla’s
  1. Snijd de puntpaprika in kleine stukjes en snipper de ui en knoflook. Hak de peterselie fijn.
  2. Zet een pan op het vuur en rul daar het gehakt in. Voeg het ui en de knoflook al meteen toe.
  3. Zodra het gehakt gaar begint te worden, voeg je de puntpaprika en de kruiden toe.
  4. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe en roer je het geheel.
  5. Als laatste komt de peterselie erbij en bak je het nog 1 minuutje.
  6. Breek het ei in een schaaltje en klop deze los met een vork.
  7. Leg een tortilla op een bord, schep wat van het gehaktmengsel over het midden en besmeer de randjes met het eimengsel.
  8. Vouw de tortilla dubbel en plet de randjes met een vork op elkaar.
  9. Besmeer beide zijden met het eimengsel en bak 6-8 min. op 200 graden in de airfryer of oven.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per stuk:

Kcal: 307
Eiwitten: 24 gram
Koolhydraten: 27 gram
Vetten: 11 gram

Scroll to Top