Tips voor fitness

romige orzo met bacon en champignons

romige orzo

Pasta, maar dan net even anders

Deze creamy orzo met champignons en bacon kan ik letterlijk elke dag eten. ZO. LEKKER.

Romige orzo recept

Ingrediënten:

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram orzo
  • 1 theelepel Green Goddess
  • 500 ml heet water
  • 150 gram gerookte bacon
  • 70 gram parmezaanse kaas
  • 75 ml kookroom light
  • 10 gram roomboter of olijfolie
  • 1 theelepel Italian spice

Zo maak je het:

1. Snijd de champignons in helften, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Snijd de plakken bacon in blokjes van 1 bij 1 cm en ‘trek’ ze als het ware uit elkaar.
3. Verhit 5 gram roomboter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan, zo’n 2-3 minuten.
4. Voeg de orzo toe, samen met 1/3 van de bouillon. Laat de orzo het vocht opnemen terwijl je ondertussen af en toe roert. Dit herhaal je tot de bouillon op is.
5. Ondertussen verhit je 5 gram roomboter in een andere pan en bak je daarin de bacon, zo’n 3-5 minuten.
6. Voeg de champignons toe aan de bacon en bak deze tot ze slinken en mooi bruin kleuren. Breng op smaak met de Italian spice.
7. Als alle bouillon is opgenomen door de orzo, voeg je de kookroom en 2/3 van de parmezaanse kaas toe. Roer dit goed.
8. Voeg ten slotte de bacon en champignons toe, nog wat Italian spice en roer het weer goed.
9. Serveer het met een snufje Italian spice en de overige parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden:
Kcal: 603
Eiwitten: 43 gram
Koolhydraten: 57 gram
Vetten: 22 gram

Scroll to Top