Tips voor fitness

Proteine pannenkoeken maken? Dit heb je nodig!

proteine pannenkoeken maken

De lekkerste proteine pannenkoeken maken doe je zo

Pannenkoeken, wie houdt er niet van? Ik wel in elk geval. Regelmatig maak ik dan ook een stack eiwitpannenkoeken mét lekkere toppings. Altijd weer een feestje op m’n bord!

Er zijn echter meerdere wegen naar Rome als het gaat om proteïne pannenkoeken. Het is ook te leuk om daar steeds mee te experimenteren. Daarom niet één, maar twee recepten!

Eiwitpannenkoeken recept 1

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 50 gram ultra fine oats
  • 1 ei
  • 20 gram eiwitpoeder (kies qua smaak het liefst niet voor een fruitige smaak maar bijv. vanille, cookies & cream, chocolade of caramel)
  • 100 ml melk
  • Optioneel: een half banaantje
  • Optioneel: 1 tl kaneel of cacaopoeder

Mix alles in een blender en bak er kleine pannenkoekjes van (in een scheutje olijfolie, bakboter of zero calorie cooking spray), zo wordt je stapel lekker hoog en lijkt het meer!

Voedingswaarden (zonder toppings en geen bakolie meegerekend)

Kcal: 396 kcal
Eiwitten: 32 gram
Koolhydraten: 41 gram
Vetten: 11 gram

Eiwitpannenkoeken recept 2

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

Mix alles in een blender en bak er kleine of grote pannenkoeken van (in een scheutje olijfolie, bakboter of zero calorie cooking spray).

Voedingswaarden (zonder toppings en geen bakolie meegerekend)

Kcal: 493 kcal
Eiwitten: 36 gram
Koolhydraten: 70 gram
Vetten: 8 gram

Toppings

Qua toppings kun je echt alles gebruiken wat je lekker vindt. Ik ben sowieso dol op fruit als topping: banaan, appel (met kaneel), peer, aardbeien of blauwe bessen. Ook Nutella, pindakaas en Speculoospasta is héérlijk om op je pannenkoeken te doen. Probeer je op je calorie-inname te letten? Dan zijn deze zero calorie siroop van Body en Fit en deze van XXL Nutrition echt ideaal!

Aanschouw hier mijn creatie. Dit is recept 2 met gebakken appeltjes in kaneel en de 0% caramel siroop van XXL Nutrition.

Proteine pannenkoeken

Affiliate links
De linkjes naar producten in dit artikel zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage van de verkopende partij ontvang wanneer jij iets koopt via deze linkjes.

Scroll to Top