Tips voor fitness

meer structuur in je leven

meer structuur in je leven

Bron foto: Unsplash

Is het tijd voor wat meer structuur in je dag?

Heb jij wel eens het gevoel dat je de controle over je dagen een beetje kwijt bent? Of merk je dat je moeite hebt om je tijd goed in te delen en taken af te krijgen? No worries, je bent niet de enige. Een lange tijd struggelde ik met dit gevoel, maar inmiddels heb ik verschillende maniertjes gevonden om meer structuur in m’n leven te hebben.

Natuurlijk ga ik mijn tips met je delen, zodat ook jij efficiënter kunt werken en meer rust in je hoofd ervaart. Dat verdien je!

Tips voor meer structuur in je leven

Creëer een routine voor jezelf

Stel een routine samen en probeer je hieraan te houden. Hoe stel je een effectieve routine op? 

 1. Maak een lijst van activiteiten
  Maak een lijst van alle activiteiten die je normaal gesproken op een dag doet. Denk aan werk/studie tot aan sport, het huishouden en hobby’s.

 2. Rangschik de activiteiten op basis van prioriteit
  Prioriteer de activiteiten op basis van hoe belangrijk ze zijn. Het huishouden is misschien belangrijk, maar die ene deadline op je werk heeft toch voorrang.

 3. Plan de activiteiten in
  Plan de activiteiten in volgens prioriteit en blokkeer er vaste tijden voor in je agenda. Probeer hierbij een realistische planning te maken, zodat je niet overweldigd raakt en je je aan de routine kunt houden.

 4. Voeg nieuwe gewoontes toe
  Begin niet meteen met een volle routine-planning, maar voeg stapsgewijs nieuwe gewoontes toe. Zo bouw je je routine op en houd je het beter vol.

Maak een planning

Maak vooraf (bijvoorbeeld op zondagavond) een planning voor de week en noteer hierin al je belangrijke afspraken, taken en deadlines. Zo houd je overzicht en kun je efficiënter werken. Wat mij hierin enorm helpt is deze planner. Echt mijn lifesaver!

Vermijd afleidingen

Probeer afleidingen te vermijden tijdens het werken. Zet bijvoorbeeld je telefoon op stil of leg hem even weg. Zorg ook voor een rustige werkplek, dat scheelt echt al de helft.

Neem pauzes

Neem regelmatig pauzes tijdens het werken of iets anders waar je mee bezig bent om je brein even rust te geven en te voorkomen dat je oververmoeid of verveeld raakt.

Houd een to-do lijst bij

Ik hou van to do lijstjes! Je weet altijd wat je nog moet doen, vergeet geen kleine dingetjes meer en het afstrepen geeft zo’n heerlijk gevoel. Ook hiervoor gebruik ik de planner.

Slaap voldoende

Zorg dat je genoeg slaapt, zodat je helder blijft en meer energie hebt gedurende de dag. Dat powernapje overdag past niet in je routine! 😉

Hopelijk helpen deze tips je om wat meer structuur in je leven te krijgen en daarmee ook rust in je hoofd. Het heeft mij in elk geval heel erg geholpen!

Affiliate links
De linkjes naar producten in dit artikel zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage van de verkopende partij ontvang wanneer jij iets koopt via deze linkjes.

Scroll to Top