Tips voor fitness

makkelijke kipsaté

makkelijke kipsaté

Lekker én eiwitrijk avondeten

Say yay for kipsaté! 🤩

Vroeger koos ik altijd voor kipsaté als we uit eten gingen. Nu kies ik vaak juist voor wat meer unieke gerechten op de menukaart om nieuwe smaken te ontdekken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik kipsaté niet nog steeds mega lekker vind. En zelf gemaakt is ’t natuurlijk nog veel lekkerder! 🤤

Ik maakte ze in mijn airfryer (deze van Glacielle) maar in de oven of koekenpan kan natuurlijk ook.

Ingrediënten voor 3 spiesjes:

  • 200 gram kipfilet
  • 2 el ketjap manis
  • 1/2 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Indo kruiden (van The Spice Club)

Voor de pindasaus:

  • 25 gram pindakaas
  • 1/2 tl sambal
  • 1/2 el Indo kruiden
  • Heet water

Topping:

  • 15 gram kokossnippers en/of krokante uitjes of de Coco & Hazel topping van The Spice Club

Zo maak je ze:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg hier 2 el ketjap, 1/2 tl sambal, een fijngeperst knoflookteentje en 1 el Indo kruiden aan toe. Meng het goed met de kipblokjes.

  2. Rijg de kipblokjes aan RVS of in water geweekte (zodat de stokjes niet verbranden) satéprikkers.

  3. Bak ze 8-10 min. op 180 graden in de airfryer of oven of met wat olie in de koekenpan/grillpan.

  4. Meng 25 gram pindakaas, 1/2 tl sambal, 1/2 el Indo kruiden en een scheutje heet water tot een pindasaus. Voeg steeds wat water toe tot het de dikte heeft die je wilt.

  5. Verdeel de pindasaus over de spiesjes en bestrooi met de topping.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Kcal per spiesje (incl. pindasaus & topping): 173
Eiwitten: 19 gram
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 7 gram

Scroll to Top