Tips voor fitness

makkelijke franse uiensoep

franse uiensoep

Het recept voor Franse uiensoep

Parijs, de stad van de liefde. Ik werd er ook opnieuw verliefd, op Franse uiensoep. Wat is dat lekker zeg! Dat moest ik thuis dus ook namaken en dat is heel goed gelukt.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gr uien
  • Roomboter
  • 500 ml (groente)bouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1 eetlepel bloem
  • Een bruin of wit stokbrood
  • 1 plak kaas

Zo maak je het:

  1. Snijd de uien in halve ringen.
  2. Verhit de boter in een pan en voeg de uien en tijm toe. Bak tot de uien bruin kleuren.
  3. Voeg de bloem toe en laat de uien dit opnemen. Giet vervolgens de bouillon erbij en voeg het laurierblaadje toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout en laat zo’n 30 min. pruttelen, tot de soep lekker is ingedikt.
  5. Snijd 2 sneden van het stokbrood en beleg beiden met een half plakje kaas en leg deze, samen met het overige stokbrood, even in de oven op 200 graden tot de kaas is gesmolten.
  6. Leg in iedere kom soep een kaas-stokbroodje en laat deze lekker zompig worden.
  7. Serveer de soep met het overige stokbrood.

Eet smakelijk!

Scroll to Top