italiaanse bollen recept

Italiaanse bollen, bellissimo
Italiaanse bollen, love them! Als ik een broodje moet uitkiezen is dat toch mijn favorietje. Die heerlijke kruiden en zongedroogde tomaatjes erdoorheen maken het net even wat specialer en luxer dan een ander broodje.
Maar waarom buiten de deur kopen als je ze ook lekker zelf kunt maken? Het is super makkelijk en die extra liefde die erin zit, die proef je.
Italiaanse bollen recept
Ingrediënten:
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram magere kwark
- Zongedroogde tomaatjes
- Italiaanse kruiden en zout
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng het met een lepel tot er grote kruimels ontstaan. Kneed vervolgens verder met je hand. Het geheel kan aan het begin wat droog aanvoelen, maar het kneden zorgt ervoor dat het deeg steeds weer wat plakkeriger wordt. Rol hem dan steeds opnieuw door het meel wat nog in de kom is blijven liggen tot het allemaal op is en je een mooie deegbal hebt. Verdeel de deegbal in 2 ballen, leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 20 minuutjes goudbruin op 200 graden.
Even laten afkoelen, beleggen met je favoriete beleg en smullen maar!
Voedingswaarden per bol:
Kcal: 336
Koolhydraten: 65 gram
Eiwitten: 16 gram
Vetten: 1 gram
Tip: ik belegde de bollen met mijn zelfgemaakte pesto, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum.
