eiwitrijke, gezonde tzatziki van hüttenkäse

Tzatziki, maar dan bomvol eiwitten
Tzatziki, een heerlijk frisse dip, bekend uit de Griekse keuken. Het wordt daar vaak geserveerd als dip bij gyros of lekker met een pita.
Mij kun je ervoor wakker maken! Ondanks dat tzatziki al uit gezonde ingrediënten bestaat, wilde ik ook deze wat beter maken. Eiwitrijker vooral. En dat is gelukt!
Zelf gezonde tzatziki maken
Ingrediënten:
- 200 gram hüttenkäse
- 1 teentje knoflook of 1/2 theelepel knoflookpoeder
- Peper & zout
- 1/4 komkommer
- Doe de hüttenkäse, knoflook, peper en zout in een keukenmachine en blend het geheel tot een gladde massa.
- Rasp de komkommer en voeg dit toe aan het mengsel.
That’s it. Easy, hè?
Eet smakelijk!
Voedingswaarden:
Kcal: 200
Koolhydraten: 4 gram
Eiwitten: 24 gram
Vetten: 8 gram