Tips voor fitness

gezonde kwarktaart met speculoos

speculoos kwarktaart

Eiwitrijke kwarktaart

45 gram eiwitten in een kwarktaart, say what!? Ja, het is echt zo. En lekker dat ‘ie is. GA. DIT. MAKEN.

Ingredi├źnten:

Voor de kwarktaart:

  • 15 gram boter
  • 3 verkruimelde speculooskoekjes
  • 200 gram magere kwark
  • 20 gram eiwitpoeder
  • 3 gelatineblaadjes

Topping:

  • 10 gram eiwitpoeder
  • 1 eetlepel water
  • 1 verkruimeld speculooskoekje

Zo maak je het:

1. Smelt de boter en voeg de verkruimelde speculooskoekjes eraan toe. Roer goed tot de boter is opgenomen door de kruimels.
2. Giet de kruimels in een kleine springvorm en druk het goed tegen de bodem.
3. Week de gelatineblaadjes in een laagje koud water in een pannetje tot ze zacht zijn. Giet het water eruit en laat ze smelten op laag vuur, dit duurt ongeveer 1 minuut.
4. Doe de kwark, eiwitpoeder en gesmolten gelatine in een blender en mix het. Giet het vervolgens in de springvorm.
5. Laat het kwarktaartje minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
6. Maak voordat je het taartje uit de koelkast haalt de topping door 10 gram eiwitpoeder en 1 eetlepel water met elkaar te mengen. Giet dit over de kwarktaart en bestrooi met wat speculooskruimels.

Eet smakelijk!

Kcal per portie: 477
Eiwitten: 245 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vetten: 19 gram

Scroll to Top