eiwitrijke gezonde carrotcake

Het is carrot cake season!
Zodra de herfst in aantocht is (en de kruidnoten weer in de winkel liggen) is het wat mij betreft alweer tijd voor worteltaart. Op de één of andere manier hoort carrotcake daar gewoon bij.
Niet dat ik het met 30 graden niet eet, hoor. 😉
Omdat een grote taart in mijn buurt niet veilig is, ging ik voor deze ‘single serve’ gezonde carrotcake, die ik wél gewoon in één keer in m’n mik kon schuiven. En lekker dat ‘ie is!
Gezonde worteltaart recept
Ingrediënten voor de taart:
- 30 gram havermeel
- 15 gram eiwitpoeder (MyProtein – vanille)
- 100 gram appelmoes of een banaan
- 1 ei
- 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Geraspte wortel
- 10 gram rozijntjes
- 10 gram pecannoten of walnote
Ingrediënten voor de topping:
- 20 gram light roomkaas
- 20 gram magere kwark
- 5 gram eiwitpoeder (MyProtein – vanille)
Zo maak je het:
- Blend de havermeel, eiwitpoeder, appelmoes/banaan, het ei, de kruiden en bakpoeder in een blender of keukenmachine.
- Voeg vervolgens de wortel, rozijntjes en noten toe en roer het door het beslag.
- Giet het geheel in een ovenschaaltje en bak het 25 min. op 180 graden in de oven.
- Ondertussen maak je de topping klaar door de roomkaas, kwark en eiwitpoeder te mengen tot een sausje.
- Zodra het taartje klaar is, laat je hem een halfuurtje afkoelen en besmeer je ‘m met de topping.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden:
Kcal: 448
Koolhydraten: 42 gram
Eiwitten: 34 gram
Vetten: 15 gram