het perfecte gezonde bananenbrood

Je kent het wel. Je hebt een tros bananen gekocht, maar na een paar dagen zijn ze net iets te bruin om op te eten. Weggooien is zonde en absoluut niet nodig. Bak er gewoon iets lekkers mee!
Er gaat niets boven een heerlijk, versgebakken bananenbrood. Oh, toch wel: gezonde bananenbrood. En natuurlijk houd ik die niet voor je verborgen. Bakken maar!
Gezonde bananenbrood recept
Ingrediënten:
- 3 bananen
- 3 eieren
- 100 gram havermeel
- 50 gram eiwitpoeder (ik gebruikte vanille whey isolate van XXL Nutrition)
- Kaneel naar smaak
- Een theelepel bakpoeder
Gooi alles bij elkaar in een kom en mix het met een handmixer tot een glad beslag. Kiep het in een met bakpapier beklede cakevorm en bak ‘m voor 45 min. op 180 graden.
Even laten afkoelen en smullen maar!
Voedingswaarden per plak (op basis van 14 plakken):
Kcal: 78
Koolhydraten: 9 gram
Eiwitten: 6 gram
Vetten: 2 gram