Tips voor fitness

Cardio fitness apparaten voor thuis

fitness apparaten voor thuis

Bron foto: Unsplash

Het gemak van thuis sporten

Is het buiten steeds net even te slecht weer, waardoor de beweging erbij in schiet? En vind je sporten in de sportschool nog een beetje spannend, te duur of heb je er niet zo veel tijd voor? Geen probleem! Ook thuis kun je prima een betaalbare ‘home gym’ creëeren. Ik heb een aantal betaalbare cardio fitness apparaten voor thuis op een rijtje gezet.

Cardio fitness apparaten voor thuis

Multifunctioneel fitnessbankje

Dit multifunctionele fitnessbankje van Action is ideaal voor in je home gym. Het bankje heeft een fijne zitting en verschillende instelmogelijkheden. Met dit bankje kun je zowel je buik, borst, schouders, biceps, triceps en rug trainen. Voor een complete workout voeg je daar nog een set dumbells aan toe en je bent good to go.

Loopband

Is jouw doel om minstens 10.000 stappen per dag te zetten? Met het klimaat in Nederland is dat helaas nog wel eens een lastige opgave.. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je je stappendoel tijdens een regenbui ook in het water moet laten vallen. Deze handige én compacte loopband zet je gemakkelijk neer in de woonkamer terwijl jij een aflevering van Emily in Paris – of een andere favoriete serie – kijkt. Wedden dat je ineens ruim over je 10.000 stappen heen gaat?

Bureaufiets

Werk je regelmatig thuis? Ook vanaf je bureau kun je gemakkelijk wat extra beweging pakken, bijvoorbeeld met deze bureaufiets. Het zijn eigenlijk gewoon 2 trappers op een onderstel die je gemakkelijk onder je bureau plaatst om af en toe wat meters te trappen. Hoe handig?!

Hometrainer

Is die bureaufiets je iets te easy? Ga dan voor een hometrainer. Deze hometrainer van Tunturi is alles wat je nodig hebt. Hij is betaalbaar, verstelbaar, ergonomisch en heeft 16 weerstandsniveaus. Uiteraard zijn er ook veel duurdere hometrainers te koop (vaak vooral met meer comfort), maar deze betaalbare optie is prima voor als je een paar dagen per week een halfuur tot een uurtje wilt fietsen.

Roei-apparaat

Wist je dat roeien echt enorm goed voor je is? Je gebruikt hierbij je volledige lichaam. Roeien in een echte roeiboot is echter een hele onderneming, maar gelukkig bestaan er roei-apparaten die je ook gewoon thuis kunt gebruiken! Dit roei-apparaat van Tunturi werkt op batterij en is gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. Deze heeft 4 weerstandsniveaus, maar je kunt ook kiezen voor 8 en zelfs 24 standen. 

Crosstrainer

De crosstrainer is, als ik moet kiezen, mijn favoriete cardio-apparaat. Op een crosstrainer voelt het een beetje alsof je door de lucht aan het zweven bent. Heerlijk! Deze crosstrainer van Virtufit is vrij uitgebreid met maar liefst 21 programma’s, een hartslagmeter en een bluetooth-functie om het apparaat te verbinden met je telefoon en je trainingen op te slaan.

Natuurlijk is het een beetje overdreven om al deze apparaten aan te schaffen. Kies vooral iets uit waarvan je weet dat je het volhoudt. Vind je buiten wandelen bijvoorbeeld altijd erg fijn? Dan weet je dat de loopband binnen in elk geval een succes zal zijn! Houd je van fietsen? Dan past de hometrainer juist weer goed in jouw home gym.

Disclaimer
Dit artikel is geschreven op basis van eigen ervaring en research. Wil je zeker weten of bepaalde voeding of sport geschikt is voor jouw lichaam? Raadpleeg dan een diëtist, (sport)arts of dokter.

Scroll to Top