Tips voor fitness

mijn ervaring met fatburners

fat burners ervaring

Mijn eerlijke mening over fatburners

Een tijdje terug heb ik voor het eerst een fatburner gebruikt. Ik was altijd een beetje sceptisch, aangezien vet verbranden een kwestie is van minder calorieën eten dan je verbruikt. Bepaalde middeltjes zouden daarbij geen extra effect moeten hebben.

Toch was ik eens benieuwd wat zo’n fatburner nou voor mij zou doen en dat heb ik geweten.

Het leverde mij het volgende op:

  • Kramp en misselijkheid
  • Onderdrukte cravings

Kramp en misselijkheid

De smaak van de fatburner die ik gebruikte was oprecht heel lekker. Ik maakte er een feestje van door het in een gezellig glas met een rietje te schenken. Helemaal leuk.

Na een aantal dagen consistent gebruik merkte ik echter dat ik steeds last had van buikkramp en lichte misselijkheid. Voorheen had ik dit nooit, dus ik ga ervan uit dat de fatburner dat effect op mij heeft. Op zich niet gek, aangezien er best wat cafeïne in fatburners zit en ik bijv. ook niet zo goed tegen veel koffie kan.

Onderdrukte cravings

Eén van de grote voordelen die fatburners hebben, volgens de merken die ze verkopen, is dat ze cravings onderdrukken. En dat merkte ik dus wel. Of het nu tussen m’n oren zat of niet, ik had echt minder trek. Dat was dus wel een hele fijne bijkomstigheid. Woog het op tegen de nadelen? Dat dan weer niet.

Conclusie: voor mij geen fatburner meer

Het feit dat ik sceptisch was over fatburners is dus best wel terecht. Zou ik ze iedereen afraden? Dat niet. Ieder lichaam is anders en reageert dan ook anders op bepaalde stoffen. De één zal dan ook prima tegen de samenstelling van fatburners kunnen en de ander totaal niet. Het is dus echt iets wat je voor jezelf moet uitvinden.

Disclaimer
Dit artikel is geschreven op basis van eigen ervaring en research. Wil je zeker weten of bepaalde voeding of sport geschikt is voor jouw lichaam? Raadpleeg dan een diëtist, (sport)arts of dokter.

Scroll to Top