Tips voor fitness

ongelukkig op vakantie met vriendinnen

afvallen

From broken to blooming ✨

Vakanties met vriendinnen horen het allerleukste van je jeugd te zijn. En toch was ik er maar op eentje écht gelukkig.

Curaçao, 2019 (foto hierboven). Ik zie een zelfverzekerde vrouw vol leven. Op alle andere vakanties? Een gebroken meisje. Doodongelukkig.

Renesse 2012
Net 20 kg afgevallen en doodsbang om ook maar iets ‘ongezonds’ te eten. Dat ik chips eet op die foto mag een wonder heten. Verder had ik vooral mijn eigen ‘gezonde’ eten mee.

Albufeira 2013
Inmiddels had ik krachttraining uitgevonden, waardoor ik wat meer vorm begon te krijgen. Nog steeds in de ‘ik eet alleen maar gezonde dingen’-bubbel, maar nu kwamen er zo nu en dan ook eetbuien bij kijken. Niet zo gek als je jezelf een lange tijd álles wat lekker is verbiedt.

Mallorca 2014
Het grootste dieptepunt. Mijn eetbuien waren rond deze tijd op z’n heftigst en ik was in korte tijd weer flink aangekomen. Diep ongelukkig. Zó ongelukkig dat ik de eerste paar avonden huilend naar bed ging en halverwege de vakantie al terugvloog naar huis.

Cherso 2016 (lijkt wel een paparazzi foto 😂)
Na 2 jaar strugglen ging het nog niet van een leien dakje. Nog steeds af en aan last van eetbuien. Is ook wel te zien aan die zwemband die ik met me meedraag. Mijn relatie met eten werd langzaam wel beter en tijdens deze vakantie genoot ik ook weer een beetje van het leven.

Curaçao 2018
De zwemband was weer mee! Wel een subtiel maatje kleiner. M’n leven had meer structuur door een full time baan en dat zorgde ook voor meer structuur in mijn eetpatroon. Minder eetbuien en niet meer bang om ‘ongezonde’ dingen te eten. Er ontstond balans. Was ik happy met mijn figuur? Zeker niet. Maar het begin was er weer.

Er waren dagen dat uit bed komen al onmogelijk leek. Dat ik dacht dat dit nooit meer goed zou komen. Gelukkig had ik het mis.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar er is licht aan het einde van die (soms eindeloos lijkende) tunnel. ✨

Laat het leven je niet grijpen. Grijp ‘t bij de ballen. 👊🏻

Scroll to Top