Tips voor fitness

gnocchi ovenschotel met een saus van hüttenkäse

gnocchi ovenschotel

Eiwitrijke ovenschotel

Deze ovenschotel komt voort uit: ik moet de koelkast leegmaken voordat ik op vakantie ga. En dat was een groot succes. Hij was heerlijk!

Gnocchi ovenschotel recept

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 aubergine
  • 150 gram bacon
  • 70 gram tomatenpuree
  • 125 ml kookroom light
  • Zout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • Olijfolie

Zo maak je het:

  1. Snipper de ui en snijd de puntpaprika’s en aubergine in kleine stukjes.
  2. Verhit 5 ml olie in de pan en fruit de ui aan. Pers of snijd het knoflookteentje fijn en voeg deze na 2-3 min. toe aan de ui.
  3. Voeg de paprika en aubergine vervolgens toe en breng het op smaak met zout en peper. Bak tot de groenten wat zachter zijn.
  4. Snijd de bacon in stukjes en bak deze in een aparte pan aan, zonder olie of boter.
  5. Voeg de tomatenpuree en kookroom toe aan de groenten. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  6. Voeg vervolgens de stukjes bacon en gnocchi toe. Roer het geheel nog even.
  7. Giet alles in een ovenschaal, bestrooi met de mozzarella en bak het voor 15 min. op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Kcal: 535
Eiwitten: 33 gram
Koolhydraten: 62 gram
Vetten: 16 gram

Scroll to Top