gnocchi ovenschotel met een saus van hüttenkäse

Eiwitrijke ovenschotel
Deze ovenschotel komt voort uit: ik moet de koelkast leegmaken voordat ik op vakantie ga. En dat was een groot succes. Hij was heerlijk!
Gnocchi ovenschotel recept
Ingrediënten:
- 1 (rode) ui
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 aubergine
- Zout en peper
- 120 gram bacon
- 200 gram hüttenkäse
- 50 gram pesto (ik gebruikte alla cabrese)
- Scheutje melk
- +/- 45 gram geraspte mozzarella
Zo maak je het:
- Snipper de ui en snijd de puntpaprika’s en aubergine in kleine blokjes
- Verhit een eetlepel olie in de pan en fruit de ui.
- Doe de paprika en aubergine er vervolgens bij, kruid het met peper en zout en bak het geheel 5 min.
- Snijd de bacon in stukjes en doe deze bij de groenten, bak het 3 min. mee.
- Ondertussen blend je de hüttenkäse in een keukenmachine tot een glad mengsel en doe je dit, samen met de pesto en een scheutje melk, bij de groenten en bacon. Bak het geheel nog 3 min.
- Giet alles in een ovenschaal, bestrooi met de mozzarella en bak het voor 15 min. op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden: ongeveer 500 kcal en +/- 34 gram eiwitten.