Tips voor fitness

7 x eiwitrijk ontbijt tips

eiwitrijk ontbijt

Inspiratie nodig voor eiwitrijke ontbijtjes?

I got you! Genoeg eiwitten eten is belangrijk. Als je de dag al start met een eiwitrijk ontbijt, sta je al meteen één stap voor.

Ik begrijp dat het soms een beetje zoeken is naar een gebalanceerd, maar vooral lekker ontbijtje. Een standaard bakje yoghurt of die boterham met kipfilet komt nogal snel je neus uit.

Nou, goed nieuws: je redding is nabij!

7 eiwitrijke ontbijtjes

Havermout met appel en pindakaas (21 gram eiwitten)

Natuurlijk start ik met mijn favo ontbijtje (ik eet dit al jaren bijna iedere ochtend): warm havermoutje met appel en pindakaas. Je maakt het als volgt:

  1. Doe 35 gram havermout en een half appeltje in stukjes in een magnetronbestendig schaaltje/bakje
  2. Vul het bakje aan met 100-150 ml water
  3. Zet het 2 minuutjes in de magnetron (op 600 watt, bij hogere wattage is 1 tot 1,5 minuut voldoende)
  4. Doe er 15 gram vanille eiwitpoeder bij en meng het goed door elkaar
  5. Zet het nog 1 minuutje terug in de magnetron, zodat het wat steviger wordt en een soort cake-structuur krijgt (dit vind ik echt het allerlekkerst)
  6. Top het af met zo’n 20 gram pure pindakaas

Proteïne pannenkoeken (20-40 gram eiwitten)

Voor als je tijd hebt voor een lekker uitgebreid ontbijtje zijn pannenkoeken altijd goed! Je kunt eindeloos variëren met smaken en toppings. 

Ik schreef al verschillende receptjes uit voor proteïne pannenkoeken, je vindt ze allemaal onder het kopje ontbijt. Natuurlijk heb ik wel een paar favorietjes:

Maak je het jezelf liever wat gemakkelijker? Ook helemaal prima! Dan is de Protein Pancake mix van MyProtein ideaal. Deze is er in verschillende smaken en natuurlijk een naturel variant. Je hoeft alleen nog melk of water toe te voegen. Per portie heb je ook meteen 34 gram eiwitten binnen, hoppa!

Baked oats (20-30 gram eiwitten)

Ik ben echt helemaal verkocht aan baked oats! Hier kun je echt alle kanten mee op & I love it. De basis van baked oats is, je raadt het niet, havermout. Havermout bevat al best wat eiwitten, waardoor het een goede basis is voor een ontbijtje. Hier wat van mijn baked oats creaties:

De rest vind je ook allemaal onder het kopje ontbijt.

Bananenbrood, brownies of appelcake (6-10 gram eiwitten per stuk)

Cake for breakfast, oh yes! Een heerlijk gezond bananenbrood, brownies (ja, ook die kun je gezond maken) of appelcake bakken is hartstikke makkelijk en je hebt meteen voor een aantal dagen een lekker en voedzaam ontbijtje. 

Eiwitrijke wentelteefjes (19 gram eiwitten)

Wentelteefjes zijn voor mij ultieme nostalgie. M’n moeder maakte ze vaak als we op woensdagmiddag vrij waren van school. Heer-lijk. Met een berg poedersuiker erop werkte ik met gemak een stapel weg. Natuurlijk heb ik daar een eiwitrijke versie voor gemaakt: het recept voor eiwitrijke gezonde wentelteefjes.

High protein cheesecake (30-40 gram eiwitten)

Nog meer taart-opties voor ontbijt? Zeker! Ik ben de vervelendste niet. Ontbijten met taart kan wat mij betreft gewoon. Hoewel het maken ervan wel even tijd kost (hij moet tenslotte in de oven), is dit het absoluut waard. Ik heb een basic versie voor je of eentje met kersen:

Natuurlijk hoeft het allemaal niet zo uitgebreid. Als je écht geen keukenprins(es) bent, is een bakje kwark/yoghurt met granola en noten helemaal oké. Of bijv. een boterham met pindakaas + een boterham met kipfilet met een stuk fruit. Whatever floats your boat. Ik ben zelf gewoon meer fan van eten wat opfleuren!

Scroll to Top