Tips voor fitness

8 x eiwitrijk broodbeleg

Eiwitrijk broodbeleg

Eiwitrijk broodbeleg

Eet je bammetjes, kiddo’s. Crackers mag ook, wat jij wilt. Als het maar wel met eiwitrijk broodbeleg is, natuurlijk. Geen inspo? Geen probleem. I got you:

Magere vleeswaren

Kies voor magere vleeswaren zoals kipfilet, kalkoenfilet, rosbief of ham. Deze zijn over het algemeen rijk aan eiwitten en bevatten wat minder vet dan andere vleeswaren.

Eieren

Hardgekookte eieren, roerei of een omeletje. Het maakt niet uit hoe je ‘m maakt, een eitje is altijd goed.

Tonijn

Tonijn uit blik is een geweldige eiwitbron. Kale tonijn uit blik smaakt echter niet zo lekker, I know. Hoe we dat oplossen? Met deze makkelijke en gezonde tonijnsalade.

Kaas

Ik wil kaas! Alle Nederlanders houden van kaas. Jij niet? You can’t sit with us. Oké, alle gekheid op een stokje. Kaas is een goede bron van eiwitten en het mooie is: er zijn allerlei vormen van kaas. Denk aan het gewone plakkie kaas, maar ook cottage cheese en mozzarella vallen onder deze noemer. Let je op de calorietjes? Dan kies je het beste voor cottage cheese of 30+ kaas.

Hummus

Hoewel hummus voornamelijk uit kikkererwten bestaat, bevat het – zeker voor een plantaardig product – best wat eiwitten. Het is een heerlijke en gezonde optie als broodbeleg. Combineer het met een eitje, kaas of cottage cheese en je hebt een heerlijk rijkelijk belegd boterhammetje.

Notenpasta’s

Amandelpasta, pindakaas of andere notenpasta’s zijn goede bronnen van eiwitten en gezonde vetten. En ook nog eens heel lekker! Kies wel voor de natuurlijke varianten zonder toegevoegde suikers en het liefst ook zonder palmolie. Tegenwoordig verkoopt elke supermarkt pure pindakaas voor een normale prijs. Ik vind zowel deze pindakaas als deze amandelpasta van MyProtein ook heerlijk én ideaal dat het in een kiloverpakking komt.

Gerookte zalm

Gerookte zalm bevat veel eiwitten en gezonde omega-3-vetzuren. Beleg je brood met plakjes gerookte zalm, wat cottage cheese en ijsbergsla voor een heerlijke voedzame sandwich.

Protein chocopasta

Oh. my. god. Als je van Nutella houdt, moet je deze Whey chocopasta hebben. Het is chocopasta met 22 gram eiwitten per 100 gram. Ter vergelijking: Nutella heeft 6 gram eiwitten per 100 gram. De spread is er in 3 smaken: original, duo swirl en salted caramel.

Nou, dat was ‘m weer. Wat er ook gebeurt: altijd je eiwitjes blijven eten en lachen! <3

Affiliate links
De linkjes naar producten in dit artikel zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage van de verkopende partij ontvang wanneer jij iets koopt via deze linkjes.

Disclaimer
Dit artikel is geschreven op basis van eigen ervaring en research. Wil je zeker weten of bepaalde voeding of sport geschikt is voor jouw lichaam? Raadpleeg dan een diëtist, (sport)arts of dokter.

Scroll to Top