Tips voor fitness

Eiwitpoeder gebruiken, ja of nee?

eiwitpoeder gebruiken

Bron foto: Unsplash

Iedereen heeft eiwitten nodig

Zowel sporters als niet-sporters. Je kunt eiwitten zien als bouwstenen, het lichaam heeft ze nodig.

Train jij veel, bijvoorbeeld om af te vallen, een betere conditie te krijgen of om spiermassa op te bouwen? Dan heeft je lichaam meer eiwitten nodig om je spieren te onderhouden, te laten herstellen en – als je wilt – te laten groeien.

Het is haalbaar om voldoende eiwitten uit voeding te halen, maar het gebruiken van eiwitpoeder maakt het net wat gemakkelijker. Ik loop je even door de voordelen van eiwitpoeder heen!

De voordelen van eiwitpoeder gebruiken

Gemakkelijk en snel

Een shake met eiwitpoeder is binnen no-time klaar. Ook voeg je eiwitpoeder gemakkelijk toe aan bijv. smoothies, havermout, pannenkoekjes, bananenbrood en andere drankjes en baksels voor extra eiwitten. Zo makkelijk kan eiwitten eten zijn.

Spieropbouw en herstel

Eiwitpoeder bevat bepaalde aminozuren die belangrijk zijn voor de opbouw en het herstel van je spieren na lichamelijke inspanning. Door het gebruik van eiwitpoeder kun je het herstel na een training versnellen en de spiergroei stimuleren. Op naar die killerbody!

Langer verzadigd

Eiwitpoeder geeft een langer verzadigd gevoel, doordat het vrijwel voor 100% uit eiwit bestaat. Hierdoor heb je minder snel weer trek, waardoor je minder calorieën tot je neemt. Dit helpt weer bij het afvallen!

Ook voor vegetariërs en veganisten

Eiwitpoeder wordt gemaakt uit dierlijke eiwitten. Eet jij vega(n)? Ga dan voor plantaardige eiwitpoeder. Dit wordt gemaakt van bijvoorbeeld erwten, rijst, soja of hennep en bevat vaak veel gezonde voedingsstoffen.

Gezonde botten en gewrichten

Eiwitten zijn niet alleen nodig voor spierherstel en -groei, maar kunnen ook bijdragen aan de gezondheid van je botten en gewrichten. Wel zo fijn als je je dagelijks uit de naad werkt in de sportschool.

Eiwitpoeder is dus geen essentieel onderdeel van je eetpatroon, maar wel erg handig. Je kunt ook voldoende eiwitten binnenkrijgen via een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan verschillende voeding zoals vlees, vis, eieren, noten en zaden (lees ook: 10 x eiwitrijke voedingsmiddelen). Let er ook op dat je niet té veel eiwitten eet. Een maximum van 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht is meer dan genoeg (als je 75 kg weegt is dat dus 150 gram eiwitten per dag).

Eiwitpoeder kopen

Er zijn verschillende aanbieders van eiwitpoeder op de markt, waardoor je misschien al snel door de bomen het bos niet meer ziet. No worries, ik heb mijn jarenlange bevindingen voor je samengevoegd tot een artikel over de beste eiwitpoeder.

Disclaimer
Dit artikel is geschreven op basis van eigen ervaring en research. Wil je zeker weten of bepaalde voeding of sport geschikt is voor jouw lichaam? Raadpleeg dan een diëtist, (sport)arts of dokter.

Scroll to Top