Tips voor fitness

döner pizza's

döner pizza's

Eén van de lekkerste pizza's ooit - en nog verantwoord ook

Deze döner pizza’s zijn één van de lekkerste dingen die ik ooit heb gemaakt en ze zijn nog verantwoord én eiwitrijk ook.

Ingrediënten (4 stuks):

  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 160 gram magere kwark
  • Snufje zout
  • 80 gram tomatenpuree/tomatensaus
  • 60 gram geraspte kaas/mozzarella
  • 100 gram döner (diepvries)
  • 1 ui in halve ringen
  • IJsbergsla
  • 30 ml knoflooksaus

Zo maak je ze:

  1. Voeg het zelfrijzend bakmeel (of bloem met 1/2 tl bakpoeder), de kwark en het zout toe aan een mengkom. Kneed het met een deeghaken in de keukenmachine, met een mixer of met je handen tot een samenhangend deeg.

  2. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak er ballen van.

  3. Bestuif het aanrechtblad of een grote snijplank met wat bakmeel/bloem en rol hierin een deegbal. Rol de deegbal vervolgens met een deegroller uit tot een ronde bodem. Herhaal dit met alle 4 de deegballen.

  4. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer ze met tomatenpuree/saus, strooi de kaas eroverheen en beleg met de döner. Tot slot leg je er nog wat uienringen op.

  5. Bak de pizza’s in 10 min. op 200 graden in de oven.

  6. Bestrooi de pizza’s met ijsbergsla en top af met knoflooksaus.

Voedingswaarden
Kcal per stuk: 272
Eiwitten: 18 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vetten: 9 gram

Scroll to Top