Tips voor fitness

Waar kun je goede creatine kopen?

creatine kopen

Bron foto: Unsplash

Wat is creatine?

Als je al een beetje into krachttraining en fitness bent, heb je het vast al wel eens voorbij zien komen of iemand horen zeggen: je moet creatine gebruiken. Creatine is een stof die voorkomt in het lichaam en zorgt voor verbeterde prestaties. Echter is de hoeveelheid creatine in het lichaam vaak zo laag, dat je daar geen voordeel uithaalt. Ook komt creatine niet voldoende in voedsel voor. Vandaar dat creatine vaak als supplement wordt ingenomen als aanvulling op de dagelijkse voeding. Eerder schreef ik al over de voordelen en het gebruiken van creatine

Creatine pillen vs creatine poeder

Creatine is er in verschillende soorten, namelijk in de vorm van pillen (of capsules) en in poedervorm. Creatine pillen slik je net als iedere andere pil en creatine poeder meng je met water of een andere vloeistof. Creatine poeder is er zowel smaakloos als met een smaakje.

De beste creatine

Er zijn meerdere grote/bekende merken die creatine verkopen, waaronder XXL Nutrition, Body en Fit en MyProtein. Bij deze drie aanbieders ben je sowieso verzekerd van een hoge kwaliteit creatine. Hieronder werk ik verschillende soorten creatine uit die deze 3 merken verkopen. Wat voor jou de beste soort creatine is, hangt echt af van je persoonlijke voorkeur. Weet je bijvoorbeeld van jezelf dat je pillen of tabletten doorslikken niet lekker vindt? Dan is een poeder of andere vorm voor jou meer geschikt. Maakt de vorm je niet uit? Dan kies je waarschijnlijk voor de meest betaalbare optie.

XXL Nutrition creatine

XXL Nutrition biedt creatine monohydraat aan in zowel poedervorm als capsulevorm. 

Creatine poeder

De creatine poeder van XXL Nutrition komt in een verpakking van 500 gram en kost rond de €25,-. Per dag wordt aangeraden max. 5 gram creatine te gebruiken, dat wil zeggen dat je maar liefst 100 dagen van zo’n potje doet. De creatine poeder is er in de smaken: unflavored, lemon en orange.

Creatine capsules

Voor wie geen gedoe wil met poeders zijn er de Creatine Caps van XXL Nutrition. Een potje creatine capsules bevat 240 capsules (60 dagdoseringen) en kost €29,95. Elke capsule is goed voor 1250 mg creatine, aangeraden wordt om er dagelijks 4 te nemen. Dit brengt je dan op een totaal van 5000 mg per dag. Of je deze verspreidt over de dag inneemt of in één keer maakt daarbij niet uit.

Body en Fit creatine

Ook Body en Fit heeft creatine monohydraat in poedervorm, capsulevorm en in de vorm van kauwtabletten met een smaakje. 

Creatine poeder

De creatine poeder van Body en Fit komt in een verpakking van 500 gram en kost rond de €29,99,-. Body en Fit gaat uit van zo’n 3 gram per dosering, waardoor je 147 doseringen uit een zak haalt. Bij 3 gram per dag doe je dus 147 dagen van een zak creatine. De creatine poeder van Body en Fit is uitsluitend verkrijgbaar zonder smaakje.

De Creatine Ultra is gemaakt voor de ultra-fanatieke bodybuilder. Deze creatine is een combinatie van creatine monohydraat, creatine citraat en creatine pyruvaat voor een snellere en krachtigere werking. Eén dosering van 5,5 gram levert je 3 gram creatine. De verpakking bevat 40 doseringen en kost €31,99. En in tegenstelling tot de creatine monohydraat, is deze er wel met smaakjes, namelijk: fruit punch, orange, raspberry en watermelon. De keuze is reuze! Als dat geen groeien wordt..

Creatine capsules

Voor wie geen gedoe wil met poeders zijn er de Creatine Caps van Body en Fit. Er zitten 240 capsules in een potje creatine, wat neerkomt op 60 dagdoseringen. Het potje kost €33,99. Elke capsule is goed voor 750 mg creatine, aangeraden wordt om er dagelijks 4 te nemen. Dit brengt je dan op een totaal van 3000 mg per dag. Of je deze verspreidt over de dag inneemt of in één keer maakt daarbij niet uit.

Creatine kauwtabletten

De Creapure Tasty Tabs bevatten 1 gram creatine per tablet en hebben een lekkere fruitsmaak. Ideaal voor als je poeders en pillen niet zo goed wegkrijgt (op het weekend na dan wellicht ;)). Bij een dosering van 3 kauwtabletten per dag kom je uit op een inname van 3000 mg creatine. Er zitten 180 tabletten in een potje, wat goed is voor 2 maanden en neerkomt op een prijs van €22,99.

Body en Fit verkoopt nog wat andere merken creatine, maar voor nu heb ik me echt gefocust op het eigen merk. Ben je benieuwd naar de andere opties? Hier vind je alle soorten creatine bij Body en Fit.

MyProtein creatine

MyProtein verkoopt creatine poeder, creatine capsules, creatine tabletten, maar dus ook creatine gummies.

Creatine poeder

De creatine poeder van MyProtein zit in een zak van 250 gram en kost €18,99,-. MyProtein adviseert 3 gram per dosering te nemen, waarmee je 83 doseringen uit een zak haalt, wat goed is voor 83 dagen. De creatine poeder van MyProtein is er in de smaken: barstende bessen (ik denk dat dit letterlijk vertaald is vanuit het Engels, haha), blauwe framboos, tropisch en naturel.

Creatine capsules

Voor wie geen gedoe wil met poeders zijn er de Creapure Creatine Capsules. Er zitten 245 capsules in een potje creatine, wat neerkomt op 61 dagdoseringen. Het potje kost €44,99. Elke capsule is goed voor 700 mg creatine, aangeraden wordt om er dagelijks 4 te nemen, dit kan verspreidt over de dag of in één keer. Dit brengt je dan op een totaal van 2800 mg per dag.

Creatine tabletten

Ook verkoopt MyProtein creatine tabletten. Een potje kost €32,99 en bevat 250 tabletten. Er wordt aangeraden er dagelijks 3 te nemen, waarmee je 83 dagdoseringen uit een potje haalt. De tabletten kun je verspreid over de dag nemen of in één keer, bijvoorbeeld voor of na je training.

Creatine gummies

Ideaal voor wie niet houdt van pillen slikken of poedertjes oplossen: de creatine gummies van MyProtein met citroensmaak! Wel aan de prijzige kant, een potje met 90 tabletten kost namelijk €28,99 en je hebt 6 gummies per dag nodig om 3 gram creatine binnen te krijgen. Dit betekent dat je potje na 15 dagen al leeg is. Maar goed, als je de andere opties echt niet wegkrijgt is dit toch een goed alternatief. 

Bodylab creatine

Bodylab verkoopt creatine poeder, creatine drink, creatine tabletten en creatine capsules. Bodylab verkoopt zowel eigen merk als andere merken, maar hier ga ik in op het eigen merk.

Creatine poeder

De creatine poeder van Bodylab zit in een pot van 500 gram en kost €19,99,-. De aanbevolen dosering is 5 gram per dag, waardoor je 100 dagen met een pot kunt doen. De creatine poeder heeft een neutrale smaak, je kunt het dus met elk gewenst drankje mengen. Bij voorkeur water, vruchtensap of door je whey shake.

Creatine capsules

Voor als je gewoon snel je creatine wilt slikken zijn er de Creatine capsules. Er zitten 180 capsules in een potje creatine, waarvan je er 5 per dag moet nemen om 3 gram creatine binnen te krijgen. Dit komt neer op 36 dagdoseringen. Het potje kost €22,99. 

Creatine tabletten

Voor wie liever tabletten slikt heeft Bodylab de Creatine tabletten. In deze pot zitten 120 tabletten, waarvan je er 6 per dag moet nemen. De pot gaat dus 20 dagen mee en kost €16,99. De tabletten zijn verrijkt met Vitamine B6, B12 en niacine die bijdragen aan de stofwisseling.

Creatine drink

Om het nemen van je creatine wat meer fancy te maken heeft Bodylab de Creatine Drink in het leven geroepen. Het creatine drankje is er in twee frisse smaken: lemon en watermelon. Super voor de zomer, toch? Een lekkere creatine cocktail! Een pot bevat 300 gram en kost €19,99. Voor één portie heb je 5 gram nodig, dus een volle pot gaat 60 dagen mee.

Zoals je ziet is er flink wat keuze als het gaat om creatine. Voor welke creatine je het beste kunt kiezen, hangt dus echt af van de manier waarop je het het liefste binnenkrijgt, of je het belangrijk vindt dat het een smaakje heeft en wat je budget is. Qua werking blijft creatine in principe creatine en zal het altijd z’n werk doen.

Disclaimer
Dit artikel is geschreven op basis van eigen ervaring en research. Wil je zeker weten of bepaalde voeding of sport geschikt is voor jouw lichaam? Raadpleeg dan een diëtist, (sport)arts of dokter.

Affiliate links
De linkjes naar producten in dit artikel zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage van de verkopende partij ontvang wanneer jij iets koopt via deze linkjes.

Scroll naar boven