Tips voor fitness

bananenbrood met pure choco chunks

chocolate chip bananenbrood

Team bananenbrood

Bananenbrood, je houdt ervan of je haat het. Het is wel duidelijk in welk team ik zit, hè? Ik zou elke dag wel een bananenbrood kunnen bakken. De variaties zijn ook ein-de-loos!

Dit keer maakte ik er eentje met pure chocolade chunks. En ik zeg je: dit wil jij ook.

Chocolate chip bananenbrood recept

Ingrediënten:

  • 3 bananen
  • 125 gram havermeel
  • 50 gram eiwitpoeder (MyProtein whey – vanille)
  • 3 eieren
  • 100 gram magere kwark
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade chunks (ik gebruik altijd een reep en hak hier stukjes van)

Mix de banaan, havermeel, eiwitpoeder, eieren, kwark en bakpoeder in een (diepe) kom met een handmixer. Gooi de choco chunks erbij en roer door het beslag. Giet het vervolgens in een cakevorm met bakpapier en bak 40-45 min. op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak (op basis van 14 plakken):

Kcal: 102
Koolhydraten: 12 gram
Eiwitten: 7 gram
Vetten: 3 gram

Scroll to Top