Tips voor fitness

cheesy bacon hasselback potato

hasselback potato

Lekker als snack of bij het diner

Zo maak je deze heerlijke cheesy bacon hasselback potatoes in de airfryer (oven kan ook)!

Ingredi├źnten:

  • Aardappelen
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper
  • Gerookte bacon
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

1. Leg 2 pollepels op een snijplank (zodat je niet te ver doorsnijdt) en leg hier een aardappel hiertussen. Maak gelijke snedes in de aardappel. Herhaal dit voor het aantal aardappelen dat je wilt maken.
2. Doe de aardappelen in een kom, besprenkel met olijfolie en smeer het eventueel uit met een oliekwastje. Ga uit van 1 eetlepel per 3 aardappelen.
3. Kruid met Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
4. Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Zodra deze voorverwarmd is, bak je de aardappelen 15 min.
5. Ondertussen snijd je repen uit de plakjes bacon. Houd hierbij rekening met de grootte van de aardappelen die je hebt gebruikt.
6. Na 15 min. haal je de aardappelen eruit, doe je een plakje bacon tussen elke snede en bestrooi je de aardappelen met wat Parmezaanse kaas.
7. Doe de aardappelen vervolgens nog 10 min. in de airfryer op 200 graden.

Eet smakelijk!

Scroll to Top