Tips voor fitness

champignon stoofpotje met witte bonen

champignon stoofpotje

Lekker voedzaam en vezelrijk

Oh, wat zijn stoofpotjes toch heerlijk in de winter. Van Hak kreeg ik een pakket met hun nieuwe innovatie ‘Hak in Pak’ mee naar huis, dus daar maakte ik o.a. dit heerlijke champignon stoofpotje van met de witte bonen van Hak.

Ingrediënten:

  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • Zout, peper, tijm en rozemarijn
  • 15 gram bloem
  • 10 gram mosterd
  • 350 ml groentebouillon
  • 250 gram aardappelen
  • 1 pak witte bonen (Hak in pak)
  • 100 ml kookroom light
  • Optioneel: 125 gram hamblokjes
  • Peterselie

Zo maak je het:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en de aardappelen in blokjes.
  2. Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Voeg de champignons, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en bak tot de champignons slinken en bruin kleuren.
  4. Voeg de bloem toe en laat de champignons dit opnemen.
  5. Voeg vervolgens de mosterd toe en roer even.
  6. Voeg de groentebouillon en aardappelen (in blokjes) toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Laat, zodra het kookt, 15-20 min. sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  8. Voeg de bonen en melk toe en laat nog 15 min. sudderen tot de stoofpot dik is.

Lekker met brood of bijv. aardappelpuree!

Voedingswaarden
Kcal: 456
Eiwitten: 26 gram
Koolhydraten: 56 gram
Vetten: 17 gram

Scroll to Top