Tips voor fitness

6 boeken voor zelfontwikkeling

boeken voor zelfontwikkeling

Bron foto: Unsplash

Mindset boeken lezen voor persoonlijke groei

Ondanks dat ik het veel te weinig doe, vind ik lezen echt heerlijk! Het geeft rust en, als je een leerzaam boek kiest, leer je er ook nog veel van. Win-win dus eigenlijk. 

Er is niets krachtiger dan investeren in je eigen groei en ontwikkeling. Het lezen van boeken over zelfontwikkeling helpt hier dan ook bij. Of het nu gaat om het verhogen van je productiviteit, meer zelfvertrouwen krijgen of een gelukkiger leven te leiden, overal is wel een boek voor.

De 6 beste boeken voor zelfontwikkeling

Hieronder deel ik mijn favoriete boeken voor zelfontwikkeling met je en waarom ik vind dat ze de moeite waard zijn.

Working hard, hardly working

Dit boek is by far mijn favoriete boek. Working hard, hardly working is geschreven door Grace Beverly, een Britse business babe. Ik volg haar inmiddels al jaren op Instagram en in al die tijd heeft ze verschillende bedrijven opgezet en dus dit boek geschreven. Ze heeft een heerlijke dosis humor en dat komt ook goed naar voren in haar boek. In het boek legt ze uit hoe zij haar dagen zo productief mogelijk indeelt aan de hand van methodes. En believe me: ze werken echt! Als je, net als ik, een beetje chaotisch bent, zou ik je dit boek absoluut aanraden.

Master your mindset

Het boek Master your mindset is geschreven door Michael Pilarczyk en gaat over persoonlijke groei, spirituele groei en zakelijk succes. Michael schreef dit boek aan de hand van zijn eigen ervaringen en leert je hoe je je eigen denkwijze begrijpt en verandert voor een beter en comfortabeler leven. Ik heb dit boek al een aantal jaar geleden gelezen en hij is me altijd bijgebleven. Michael schrijft goed en doordat hij veel voorbeelden gebruikt, lees het lekker weg.

Je bent zoals je denkt

Ook dit is er eentje van Michael Pilarczyk. Je bent zoals je denkt gaat over hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëeren. Dus hoe jij denkt is hoe jouw leven zich vormt. Michael leert je om je eigen denkwijze beter te begrijpen om je leven de vorm te geven die je wilt. Dit boek heb ik een paar maanden geleden gelezen en ondanks dat ik Master your mindset een stuk beter vind, raad ik je alsnog aan deze ook te lezen.

Atomic habits

Wil jij je slechte gewoontes aanpakken en betere gewoontes aanleren? Wil je bijvoorbeeld een ochtendmens worden? De bestseller Atomic Habits is daarbij echt een must-have! Dit boek is erop gefocust om elke dag een beetje beter te worden, op welk vlak van je leven dat ook mag zijn. De schrijver van het boek, James Clear, legt je op basis van een bewezen methode uit hoe je je gewoontes aanpast. Echt een heel fijn boek dat erg makkelijk wegleest!

Rijke pa, arme pa

Als je geïnteresseerd bent in je leven verbeteren op het gebied van geld, is Rijke pa, arme pa echt een must-read! Op basis van zijn leven als klein jongetje tot aan de man die hij nu is, legt Robert Kiyosaki uit hoe hij zijn money mindset heeft ontwikkeld. Hij omschrijft deze weg aan de hand van voorbeelden waardoor je heel goed gaat begrijpen hoe het allemaal werkt en hoe je meer geld kunt verdienen. Ik vind dit echt een mega goed boek en had hem dan ook binnen no time uitgelezen. 

Cashflow

Jup, nog eentje over geld! Het boek Cashflow is geschreven door Mark Soons. Voor het boek interviewde hij verschillende mensen die op een bepaalde manier hun geldstromen hebben ingericht. De één zit in crypto, de ander heeft vastgoed en weer een ander doet aan indexbeleggen. De interviews werkte hij letterlijk uit en die vormen het boek. Doordat je echt in de gesprekken met Mark en zijn gasten wordt meegenomen, leest het heel lekker weg. Na het lezen van dit boek wilde ik ook direct met van alles beginnen om aan m’n eigen cashflow te werken. Heel inspirerend!

Dit zijn mijn 6 favorieten op dit moment. Er zijn natuurlijk nog veel meer goede mindset boeken op de markt. Bol.com staat er vol mee en heeft zelfs een hele categorie met boeken over persoonlijke ontwikkeling. Doe hier vooral je inspiratie op!

Affiliate links
De linkjes naar producten in dit artikel zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage van de verkopende partij ontvang wanneer jij iets koopt via deze linkjes.

Scroll to Top