Tips voor fitness

bladerdeeg plaatpizza

bladerdeeg plaatpizza

Plaatpizza, heerlijk als tussendoortje als lunch

Deze bladerdeeg plaatpizza’s met courgette zijn echt heerlijk! Ideaal als lunch, tussendoortje of lekker voor bij de borrel.

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 courgette
  • 50 gram ricotta
  • 75 gram hamblokjes
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze even ontdooien.
  3. Snijd met een kaasschaaf of mandoline dunne plakjes van de courgette en besprenkel de plakjes met de olijfolie. Meng dit goed en voeg wat peper en zout toe. Ook dat meng je even.
  4. Besmeer de plakjes bladerdeeg met ricotta en beleg ze met de plakjes courgette, stukjes zongedroogde tomaat en hamblokjes.
  5. Strooi er wat Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden overheen en zet ze 20 min. in de oven op 200 graden.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden:
Kcal per stuk: 345

Eiwitten: 14 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vetten: 21 gram

Scroll to Top