Tips voor fitness

Het beste scheermes voor vrouwen

beste scheermes voor vrouwen

Bultjes, bloed en huidirritatie

Na jarenlang met bultjes, bloed en een geïrriteerd huidje rond te lopen na het scheren, moest er iets veranderen. Harsen? Hmm, niet zo’n zin om een aantal keer per jaar met een bos haar rond te lopen voordat het gewaxt kan worden. Laseren? Ik heb geen geldboom in de tuin. En ik betwijfel of laseren nou wel zo goed is voor je lichaam.

Tot ik op de Safety Razor stuitte.

Wat. Een. Verademing. Ik heb nooit meer bultjes.

Nooit meer bultjes door de safety razor

Dit scheermes is van aluminium en heeft een ‘kop’ die je los kunt draaien. Hier zit het mesje tussen. Waar je bij veel scheermesjes vaak vastzit aan 2, 3, 4 of zelfs 5-blads mesjes, heb je er hier dus maar één. En dat zorgt er dus voor dat je geen bultjes meer krijgt door het scheren.

De huid (zeker de huid rond de schaamstreek) is namelijk erg gevoelig. Ga je er dan ook nog eens een paar keer overheen raggen met 5 lagen aan mesjes, is het logisch dat je huid reageert met bultjes of irritaties. Doordat de Safety Razor maar één mesje heeft en dus één laagje, heeft je huid er veel minder last van.

Andere voordelen van de safety razor

Het feit dat mijn huid een stuk rustiger is na het scheren, is voor mij echt het grootste voordeel. Maar dat is niet het enige. Het scheermes heeft nog een aantal pluspunten:

Veel goedkoper dan andere scheermessen

De Safety Razor kost €16,99 en er zitten 20 mesjes inbegrepen. Ik vervang het mesje gemiddeld 1 x per maand. Ik doe er dus 20 maanden van, wat me nog minder dan een euro per maand kost. Met duurdere scheermessen deed ik vaak maar een paar maanden van 4 opzetstukjes, waardoor ik veel duurder uit was.

Duurzaam

Doordat je steeds alleen het mesje hoeft te vervangen en doordat de mesjes relatief lang meegaan, is het scheermes super duurzaam. Het opzetstuk gebruik je steeds opnieuw. Ik heb inmiddels al m’n tweede safety razor aangeschaft. De eerste heb ik na het gebruiken van 20 mesjes weggegooid. Hij deed het nog helemaal prima, maar doordat ik toch nieuwe mesjes nodig had, leek het me goed om maar meteen de set te kopen met een nieuw opzetstuk.

Gladder scheerresultaat

Door de ronding in de kop, kun je zo dicht mogelijk op de huid scheren. Hierdoor snijd je de haartjes zo ver mogelijk af en krijg je een gladder huidje.

Het is even wennen

Het gebruik van de safety razor is wel even wennen. Doordat het mesje anders in elkaar zit dan je gewend bent, haal je je in het begin iets sneller open. Mij gebeurt dit vooral bij m’n hielen, omdat de huid daar gewoon niet helemaal strak loopt en ik dus sneller in m’n huid blijf hangen met het mesje. En daarnaast ben ik ook gewoon een beetje klunzig.

Laat je dus niet afschrikken door de scherpte van het mesje. Doe vooral voorzichtig, neem er de tijd voor en je zal zien dat het scheren al snel makkelijker gaat. En zeg nou eerlijk: je hebt toch alles over voor een gladde huid zonder bultjes?

De Safety Razor kopen

Je koopt de Safety Razor bij Bol.com. Er zijn verschillende aanbieders met wat verschil in prijs, kleur, materiaal of het aantal mesjes dat je erbij krijgt. Ik heb de onderstaande en ben daar dus heel blij mee:

Affiliate links
De linkjes naar producten in dit artikel zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage van de verkopende partij ontvang wanneer jij iets koopt via deze linkjes.

Scroll naar boven