Tips voor fitness

bananenpannenkoekjes met kaneelsuiker

bananenpannenkoekjes

Gezonde bananenpannenkoeken recept

Hoe schattig zijn deze mini bananenpannenkoekjes met (gezondere) kaneelsuiker? Goed nieuws: ze zijn ook nog eens heel lekker én eiwitrijk!

Ingrediënten voor de pannenkoeken:

  • 1 banaan
  • 40 gram havermeel
  • 15 gram eiwitpoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 60 ml melk

Topping:

  • 1 eetlepel Sukrin gold
  • 1/2 eetlepel kaneel

Als je geen sukrin gold hebt, kun je ook kiezen voor normale bruine suiker of alleen kaneel gebruiken. Andere lekkere topping opties: poedersuiker, griekse yoghurt/kwark (evt. gemengd met wat zoetstof of whey), speculoospasta, nutella

Zo maak je het:

  1. Mix het havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel, ei, melk en 1/2 banaan tot een beslag.
  2. Snijd de overige 1/2 banaan in plakjes.
  3. Verhit olie/boter in een koekenpan en bak in totaal 12 pannenkoekjes van het beslag. Giet eerst een klein beetje van het beslag in de pan, leg daar een plakje banaan op en giet daar nog wat beslag over, zodat je de banaan niet meer ziet. Na 1-2 min. bakken draai je de pannenkoekjes om en bak je ook de andere kant 1-2 min.
  4. Maak ondertussen de kaneelsuiker door de sukrin met kaneel te mixen.
  5. Top de pannenkoekjes af met de kaneelsuiker.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden:

Kcal: 401
Eiwitten: 27 gram
Koolhydraten: 49 gram
Vetten: 10 gram

Scroll to Top