Tips voor fitness

afvallen met wandelen

afvallen met wandelen

Bron foto: Unsplash

Kun je afvallen met wandelen?

Wandelen, ik HOU ervan! Om mijn hoofd leeg te maken, m’n lijf even lekker te laten bewegen en gewoon om even lekker buiten te zijn. En een bijkomend voordeel: ja, je kunt afvallen met wandelen!

Wandelen verhoogt je hartslag en je verbrandt er calorieën mee. Hoe veel? Dat hangt af van o.a. de afstand die je wandelt, je snelheid en hoeveel je weegt. Over het algemeen verbrand je met wandelen ongeveer 300-500 calorieën per uur.

Om af te vallen met wandelen is het wel belangrijk om het regelmatig te doen, denk aan 3-5 keer per week. Begin met een tempo en afstand waar jij je goed bij voelt en bouw geleidelijk op. Het is ook een goed idee om wat variatie aan te brengen in je wandelroutine. Loop bijvoorbeeld heuvels op en af of wandel met lichte gewichtjes in je handen of enkelgewichten aan je been om het wat zwaarder te maken.

Je kunt het wandelen combineren met krachttraining en andere vormen van cardiotraining, zoals fietsen of zwemmen om meer calorieën te verbranden en je algehele fysieke fitheid te verbeteren. Een uitgebalanceerd dieet met voldoende eiwitten, groenten en fruit, volle granen en gezonde vetten is daarnaast ook essentieel als je wilt afvallen.

Onthoud dat gewichtsverlies een geleidelijk proces is en dat alleen wandelen natuurlijk niet genoeg is. Het gaat om het complete plaatje.

Disclaimer
Dit artikel is geschreven op basis van eigen ervaring en research. Wil je zeker weten of bepaalde voeding of sport geschikt is voor jouw lichaam? Raadpleeg dan een diëtist, (sport)arts of dokter.

Scroll to Top